Spouwmuurisolatie Prijsopgaven in Dordrecht

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes in Dordrecht

Krijg kosteloos, vlot en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten plaatsen in Dordrecht

Wanneer uw huis  spouwmuren heeft zal het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en zo de energierekening omlaag te krijgen. Dit is eenvoudig gezegd een effectieve vorm van muren isoleren.

Het leeuwendeel van huizen en andere gebouwen die in de laatste eeuw zijn neergezet, zijn gebouwd met twee separate muren, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

De spouw is er primair voor om te voorkomen dat vocht door de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes laten echter warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit uw huis verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel teveel aan de verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak gratis subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om daarmee de volledige investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te bekostigen. Het onroerend goed moet bijvoorbeeld in privébezit zijn en als woning worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten stijgen is investeren in spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw kosten voor de verwarming van uw huis of ander gebouw te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal €400 op jaarbasis. 

Is uw woning in Dordrecht geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste huizen met baksteen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben in de meeste gevallen een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met isolatie was gevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u muren wilt  laten isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de standaard bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden panden normaal gesproken nog zonder spouw gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie onmogelijk is.

Bij een aantal eigendommen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van meestal versnipperde minerale wol (glasvezel) of anders polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot eenderde moeten kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien correct geïnstalleerd, is deze muurisolatie een perfecte manier om de kosten voor energieverbruik te verlagen. De isolatie van muren vertraagt ​​de beweging van warmtegolven door de muur en daarom blijft een huis langer opgewarmd wanneer u de centrale verwarming aanzet. Wat betekent dat u veel minder energie verbruikt om uw huis op temperatuur te houden.

Om deze reden is de overheid van oudsher gemotiveerd om de maatregel te promoten. Naast het plaatsen van zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest effectieve oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde bouwvoorschriften dat bij  nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Direct toen deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal panden en huizen was die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om destijds isolatie in de spouw te verwerken nadat het pand al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen destijds goedkoop waren alsmede dat het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel om te isoleren echt gepromoot. Duizenden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de isolatie bij mensen in huis konden installeren en daarvoor goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt – bijv. Ureum-formaldehyde. Problemen met dit isolerende product bleken tweeledig: ten eerste breekt het af, waardoor het kankerverwekkende(!) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Ten tweede valt de isolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, waardoor hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. In de periode dat spouwmuren voor het eerst werden ingezet (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buiten naar binnen door de muur kon komen, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes dun. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water nog steeds van de ene naar de andere muur kon komen en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie is op de verkeerde wijze aangebracht. Wanneer de spouwmuurinstallateur de spouwmuurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de spouwmuurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ in de muur tot gevolg.
 4. Een vierde bekend probleem was het ’doorsnijden’ van hoeken. Omdat installateurs per vierkante meter muur betaald werden, moeten ze de klussen zo snel mogelijk afronden. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar verbindt. De uitdaging is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 keer meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. Sommige installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  kralen in de onderkant van de spouw, waardoor er geen goede isolerende werking was op in bovenste delen van de muur.
 5. Voor de ontwikkeling van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Wanneer deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  spouwmuurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren mag nooit spouwmuurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze voor het project worden betaald.
 7. Als laatste reden is wanneer iemand zojuist een woning heeft aangeschaft dat eerder van spouwmuurisolatie was voorzien. In sommige gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe eigenaar en moet deze  spouwmuurisolatie opnieuw geplaatst worden, ondanks de energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het type woning;
 2. De afmetingen om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste huizen met baksteen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben in de meeste gevallen een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met isolatie was gevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u muren wilt  laten isoleren.

De exacte kosten zijn afhankelijk van het type materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De totale kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert globaal van €750,- tot €975,-. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal €400 op jaarbasis.