Spouwmuurisolatie Prijsopgave

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes

Krijg kosteloos, vlot en zonder verplichtingen 5 offertes in uw email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten zetten

Als een huis  spouwmuren heeft zal het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en uw energiekosten te verminderen. Dit is simpel gezegd een vorm van het isoleren van muren.

De meerderheid van huizen en andere gebouwen die in de laatste 100 jaren zijn neergezet, zijn ontworpen met twee muren, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen zit.

De spouw is er om te voorkomen dat vocht door de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten jammer genoeg wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim een derde van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan opwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om zo de volledige investeringskosten van de plaatsing van spouwmuurisolatie te betalen. Het onroerend goed moet bijvoorbeeld in priveeigendom zijn en als woning worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten hard stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw kosten voor de verwarming van uw huis of ander gebouw te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis. 

Is iedere woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste panden gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben meestal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie was opgevuld toen het gebouw destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  laten isoleren.

Na 1982 veranderden de standaard voorschriften voor bouwen en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
In de jaren vóór 1924 werden alle huizen en gebouwen doorgaans nog zonder een spouw gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie niet mogelijk is.

In het geval van een aantal eigendommen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste muurisolatie installateurs gebruiken holte-isolatie, gemaakt van veelal een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot wel 35% kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Mits correct aangebracht, is deze muurisolatie een fantastische manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Deze isolatie van muren vermindert ​​de beweging van warmte over de buitenmuur en daardoor blijft ieder huis langer opgewarmd wanneer u de centrale verwarming aanzet. Wat betekent dat u (veel) minder energie verbruikt om uw huis op temperatuur te houden.

Om deze reden is de overheid van oudsher enthousiast om de maatregel aan te moedigen. Buiten zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest effectieve oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Zodra deze regelgeving werd ingevoerd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden en huizen was die ook profijt konden hebben bij dit type isolatie; echter de enige manier om toentertijd de isolatie in de spouw te verwerken nadat het pand al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de materialen toentertijd goedkoop waren alsmede dat het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt gepromoot. Duizenden kleine installatiebedrijven kwamen op, in de wetenschap dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen in huis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden voor het installatiewerk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrijkomt. Daarnaast valt de muurisolatie bij het afbreken in de spouw, waardoor hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden gebruikt in de jaren dertig van de vorige eeuw, was het enige doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buiten naar binnen door de muur stroomde, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes erg ’dun’. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water alsnog van de ene naar de andere muur kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie werd op de verkeerde wijze geplaatst. Als de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken.
 4. Een vierde probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de installateurs per vierkante meter muur worden betaald, hadden ze er belang bij de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar verbindt. De uitdaging is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – zo’n 3 maal langer duurt dan het installeren van enkel de kralen. De mindere installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  de kralen in de bodem van de spouw, waardoor er geen goede isolerende werking was op bovenin de muur.
 5. Tot het ontstaan van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Maar als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  soorten muurisolatie, kan dit al snel leiden tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die niet geschikt is, is wanneer er in gebouwen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij deze eigenschappen mag nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze voor de klus worden betaald.
 7. Nog een reden is omdat iemand zojuist een woning of ander soort gebouw heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet de  muurisolatie opnieuw geplaatst worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Soort woning;
 2. De afmetingen om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste panden gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben meestal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie was opgevuld toen het gebouw destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  laten isoleren.

Het is afhankelijk van het type materiaal en  onder andere de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De volledige kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert globaal van €750,- tot €975,-. De extra vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis.