Spouwmuurisolatie Offertes

Vergelijk Spouwmuurisolatie Offertes

Ontvang gratis, vlot en zonder verplichtingen 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie zetten

Als een huis of ander pand  spouwmuren heeft blijkt het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daardoor de kosten voor energieverbruik te reduceren. Spouwmuurisolatie is simpel gezegd een vorm van het isoleren van muren.

De meerderheid van huizen die in de laatste 100 jaren zijn neergezet, zijn gebouwd met twee losstaande lagen muur, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

De spouw is er om te voorkomen dat vocht via de buitenmuur naar binnen kan doordringen.

Deze niet-gevulde holtes laten helaas wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor ruim een derde van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan centrale verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak interessante subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om zo de volledige investering van een professionele installatie van spouwmuurisolatie te betalen. Daar zijn wel regels voor. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn en/of worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die initieel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten hard blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een ideale investering om uw kosten voor de verwarming van uw pand te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans €400 per jaar. 

Is iedere woning geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste gebouwen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen de twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was opgevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren wilt  isoleren.

Na 1982 veranderden de standaard bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden panden normaal gesproken zonder een spouw gebouwd, waardoor deze vorm van muur-isolatie niet mogelijk is.

Bij een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van een versnipperde minerale wol (glasvezel) of polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot maarliefst 35% moeten kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Indien correct geïnstalleerd, is deze muurisolatie een ideale investering om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Dit type muurisolatie vermindert ​​de beweging van warmte over de muur en daardoor blijft een huis of andere soort gebouw langer verwarmd als u de verwarming aanzet. Wat betekent dat u (veel) minder energie verbruikt om uw huis op temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid van oudsher gemotiveerd om spouwmuurisolatie aan te moedigen. Na zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest efficiënte energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Zodra deze regelgeving , werd al snel duidelijk dat er een groot aantal panden en huizen waren die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; echter de enige manier om toentertijd de isolatie in de spouw te krijgen nadat het huis al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen destijds goedkoop waren alsmede dat het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel om te isoleren echt bevorderd. Honderden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de isolatie bij mensen in huis konden installeren en daarvoor goed betaald konden worden.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit isolerende product waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrij kan komen. Op de tweede plaats valt de isolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet in de dertiger jaren van de vorige eeuw, was het enige doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buiten naar binnen door de muur kon komen, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes dun. Isolatie kon  daardoor ’bruggen’ creëeren tussen de twee muren van baksteen, waardoor water alsnog kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De spouwmuurisolatie werd verkeerd geïnstalleerd. Wanneer de installateur de spouwmuurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten te groot waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken.
 4. Een vierde bekend probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de isolatie installateurs per m2 muur betaald werden, moeten ze de klussen zo snel mogelijk afronden. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar bindt. De uitdaging is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 maal langer duurt dan het eenvoudigweg installeren van enkel de kralen. De slechtere installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere taken op dezelfde dag uit te voeren. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  de kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er geen goede isolerende werking was op bovenin de muur.
 5. Tot de ontwikkeling van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw noodzakelijk om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Zodra deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  spouwmuurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in gebouwen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit spouwmuurisolatie worden geïnstalleerd. Het kan echter zijn dat een ongetrainde of onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor de klus.
 7. De laatste reden is wanneer iemand zojuist een woning of ander soort gebouw heeft aangeschaft dat eerder van spouwmuurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet de  spouwmuurisolatie vervangen worden, ondanks de energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Offertes

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. Aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste gebouwen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen de twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was opgevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren wilt  isoleren.

De exacte kosten zijn afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  o.a. de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De optelsom van kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De extra m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans €400 per jaar.