Spouwmuurisolatie Prijsopgave Alendorp

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes in Alendorp

Ontvang kosteloos, snel en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten zetten in Alendorp

Wanneer uw huis of ander pand  spouwmuren heeft kan het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daardoor uw energiekosten te verminderen. Spouwmuurisolatie is eenvoudigweg een vorm van muur isolatie.

Het leeuwendeel van huizen die in de laatste 100 jaren zijn neergezet, zijn ontworpen met twee losstaande lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen bestaat.

Deze ‘spouw’ is er om te voorkomen dat vocht zoals regenwater via de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan doordringen.

Niet gevulde holtes laten helaas wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit uw huis verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan opwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om zo de volledige kosten van een professionele installatie van spouwmuurisolatie te bekostigen. Daar zijn wel kwalificatie-eisen voor. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn of als woning worden verhuurd en bewoond op het moment van  onderzoek dat uitgevoerd zal moeten worden.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw verwarmingskosten te verlagen.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal 400 euro per jaar. 

Is elk gebouw in Alendorp geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste gebouwen met baksteen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie was opgevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren wilt  laten isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden huizen en gebouwen doorgaans zonder spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie onmogelijk is.

In het geval van een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste muurisolatie installateurs gebruiken holte-isolatie, bestaande uit versnipperde minerale wol (glasvezel) of polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot 35% moeten kunnen verminderen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Mits correct geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een perfecte manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Dit type isolatie reduceert ​​de beweging van warmtegolven over de buitenmuur en daardoor blijft ieder huis of andere soort gebouw langer opgewarmd als iemand de verwarming aan- en weer uitzet. Met als gevolg dat u (veel) minder energie verbruikt om uw huis op temperatuur te houden.

Precies daarom is de overheid natuurlijk gemotiveerd om spouwmuurisolatie te promoten. Na zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de periode 1980-1990 bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Zodra deze regelgeving in werking trad, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal panden waren die ook profijt konden hebben bij dit type isolatie; echter de enige manier om toentertijd de isolatie in de spouw te installeren nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren alsmede dat het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt aangewakkerd. Honderden kleine installatiebedrijven kwamen op, wetende dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen thuis konden installeren en goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: ten eerste breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Op de tweede plaats valt de muurisolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, waardoor hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het enige doel van de spouw om ervoor te zorgen dat water niet van buiten naar binnen door de muur stroomde, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes ’dun’. Isolatie kon  daardoor een brug veroorzaken tussen de twee muren van baksteen, waardoor water nog steeds kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie werd verkeerd geplaatst. Als de spouwmuurinstallateur de spouwmuurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de spouwmuurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een ander bekend probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de installateurs per vierkante meter muur worden betaald, wilden ze de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar bindt. Het probleem is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 maal langer duurt dan het installeren van de kralen alleen. De slechtere spouwmuurisolatie installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze meer wilden verdienen door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  de kralen in de bodem van de spouw, waardoor er geen goede isolerende werking was op in bovenste delen van de muur.
 5. Tot aan de ontwikkeling van nieuwe technologie bleek spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Wanneer een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er water in de woning komt. Zodra dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  spouwmuurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij deze eigenschappen kan nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan echter zijn dat een ongetrainde of (erger nog) onbetrouwbare spouwmuurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om betaald te krijgen voor het project.
 7. Als laatste reden is omdat iemand zojuist een pand heeft gekocht dat eerder van spouwmuurisolatie was voorzien. In sommige gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet deze  spouwmuurisolatie vervangen worden, ondanks de energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Leveranciers

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het type woning;
 2. Aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste gebouwen met baksteen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie was opgevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren wilt  laten isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen type materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De volledige kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert globaal van circa €750,- tot €975,-. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal 400 euro per jaar.