Spouwmuurisolatie OfferteOud-Zuilen

Spouwmuurisolatie Kosten en Gratis Offertes in Oud-Zuilen

Krijg kosteloos, snel en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie plaatsen in Oud-Zuilen

Als uw huis of ander pand  spouwmuren heeft zal het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daarmee de kosten voor energieverbruik omlaag te krijgen. Dit is simpel gezegd een efficiënte vorm van muren isoleren.

De meeste huizen die in de laatste eeuw zijn neergezet, zijn ontworpen met twee lagen muur, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen bestaat.

Deze ‘spouw’ is er primair voor om te voorkomen dat vocht via de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan doordringen.

Niet gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten echter kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim 33% van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan centrale verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal verschillende subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om de volledige investering van een installatie van spouwmuurisolatie te voldoen. Het betreffende onroerend goed moet bijvoorbeeld in priveeigendom zijn of worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die initieel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten hard blijven stijgen is investeren in spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw kosten voor de verwarming van uw pand te verlagen.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans minimaal 400 euro op jaarbasis. 

Is iedere woning in Oud-Zuilen geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben veelal een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie werd opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Na 1982 veranderden de standaard voorschriften voor bouwen en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
In de jaren vóór 1924 werden huizen en andere gebouwen normaal gesproken zonder een ’spouw’ gebouwd, waardoor deze vorm van muur-isolatie onmogelijk is.

In het geval van een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van meestal een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot 35% moeten kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien professioneel aangebracht, is deze muurisolatie een ideale manier om het energieverbruik te verlagen. De isolatie van muren vermindert ​​de beweging van warmte door de muur en daarom blijft ieder huis of andere soort gebouw langer warm als u de verwarming aanzet. Wat resulteert in dat u minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid natuurlijk gemotiveerd om de maatregel te bevorderen. Buiten zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest efficiënte oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de periode 1980-1990 bepaalde bouwvoorschriften dat bij  de bouw van gebouwen isolatie moest worden geplaatst. Direct toen deze regelgeving , werd duidelijk dat er een groot aantal panden en gebouwen waren die ook baat konden hebben bij dit type isolatie; echter de enige manier om destijds de isolatie in de spouw te installeren nadat het huis al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de materialen destijds goedkoop waren en het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt gepusht. Tig kleine en grote installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de isolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en goed betaald konden worden.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor het kankerverwekkende(!) formaldehyde in huis  vrijkomt. Ten tweede valt de isolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, waardoor hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden gebruikt (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het doel van de spouw om ervoor te zorgen dat water niet van buiten naar binnen door de muur stroomde, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes erg ’dun’. Spouwmuurisolatie kon  daardoor een brug creëeren tussen de twee muren van baksteen, waardoor water alsnog van de ene naar de andere muur kon komen en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie is op de verkeerde wijze geplaatst. Zodra de installateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ in de muur tot gevolg.
 4. Een ander groot probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de installateurs per vierkante meter muur worden betaald, wilden ze de klussen in zo kort mogelijke tijd uitvoeren. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar bindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 maal meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. De mindere spouwmuurisolatie installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er geen echte isolerende impact was op bovenin de muur.
 5. Tot het ontstaan van nieuwe technieken bleek spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral noodzakelijk om te voorkomen dat er water in het gebouw komt. Als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  soorten muurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die niet geschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij deze eigenschappen kan nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare installateur zich toch heeft geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze voor het project worden betaald.
 7. De laatste reden is omdat iemand zojuist een pand heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe eigenaar en moet de  muurisolatie vervangen worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Leveranciers

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Soort woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben veelal een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie werd opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  onder andere de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De totale kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van circa €750,- tot €975,-. De extra vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans minimaal 400 euro op jaarbasis.