Spouwmuurisolatie Prijsopgaven in Utrecht

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes in Utrecht

Krijg gratis, snel en vrijblijvend 5 offertes in uw email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten plaatsen in Utrecht

Als uw huis  spouwmuren heeft kan het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en zo de kosten voor energieverbruik omlaag te krijgen. Dit is eenvoudig gezegd een effectieve vorm van muur isolatie.

Het leeuwendeel van huizen die in de laatste 100 jaren zijn neergezet, werden ontworpen met twee separate lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen bestaat.

Deze ‘spouw’ is er primair voor om te voorkomen dat vocht door de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan doordringen.

Deze niet-gevulde holtes laten helaas wel warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim een derde van alle warmte die uit uw huis verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan opwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om zo de volledige investering van de plaatsing van spouwmuurisolatie te voldoen. Daar zijn wel kwalificatie-eisen voor. Het betreffende onroerend goed moet in privébezit zijn of worden verhuurd en bewoond op het moment van  het onderzoek.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw verwarmingskosten te verlagen.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 per jaar. 

Is elke woning in Utrecht geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste huizen die tussen 1924 en 1982 van bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met isolatie was opgevuld toen het gebouw werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren van uw huis wilt  laten isoleren.

Na 1982 veranderden de voorschriften voor bouwen en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
In de periode vóór 1924 werden huizen en gebouwen normaal gesproken nog zonder ’spouw’ gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie niet mogelijk is.

Bij een aantal eigendommen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuurisolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van meestal versnipperde minerale wol (glasvezel) of anders polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot eenderde kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien professioneel aangebracht, is spouwmuurisolatie een perfecte investering om het energieverbruik te verlagen. Dit type isolatie van muren reduceert ​​de beweging van warmtegolven over de muur en daardoor blijft uw huis of andere soort gebouw langer verwarmd als u de centrale verwarming aanzet. Wat resulteert in dat u (veel) minder energie verbruikt om uw huis op temperatuur te houden.

Om deze reden is de overheid natuurlijk gemotiveerd om spouwmuurisolatie te promoten. Buiten het plaatsen van zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  bouw van gebouwen isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving , werd al snel duidelijk dat er een groot aantal panden en gebouwen was die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om toentertijd isolatie in de spouw te verwerken nadat het huis al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren en het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel om te isoleren echt bevorderd. Honderden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de isolatie bij mensen thuis konden aanbrengen en daarbij goed betaald konden worden.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor het kankerverwekkende(!) formaldehyde in huis  vrijkomt. Ten tweede blijkt dit soort isolatie bij het afbreken in de muur naar beneden te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet in de jaren dertig van de vorige eeuw, was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buitenaf naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes erg dun. Isolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water van de ene naar de andere muur kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie werd verkeerd aangebracht. Als de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken.
 4. Een vierde veelvoorkomend probleem was het doorsnijden van hoeken. Omdat isolatie installateurs per m2 muur betaald werden, wilden ze de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen als isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – ongeveer drie keer langer duurt dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. De slechtere installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen in de bodem van de spouw, waardoor er geen goede isolerende impact was op de bovenste delen van de muur.
 5. Tot het ontstaan van nieuwe technieken bleek spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er water in het gebouw komt. Wanneer deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  soorten muurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die niet geschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit spouwmuurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een ongetrainde of (erger nog) onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze voor de klus worden betaald.
 7. Nog een reden is omdat iemand zojuist een woning of ander soort gebouw heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet de  muurisolatie vervangen worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het soort woning;
 2. Aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste huizen die tussen 1924 en 1982 van bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met isolatie was opgevuld toen het gebouw werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren van uw huis wilt  laten isoleren.

Het is afhankelijk van het type materiaal en  onder andere de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De totale kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en aanvullend een prijs per m2.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 per jaar.