Spouwmuurisolatie Prijsopgaven Nieuwe-Wetering

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes in Nieuwe-Wetering

Krijg kosteloos, vlot en zonder verplichtingen 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie installeren in Nieuwe-Wetering

Wanneer uw huis of ander pand  spouwmuren heeft is het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest efficiënte isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daarmee uw energiekosten omlaag te brengen. Dit is eenvoudig gezegd een kosteneffectieve vorm van het isoleren van muren.

De meerderheid van huizen die in de afgelopen 100 jaren zijn neergezet, zijn ontworpen met twee losstaande muren, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren zit.

De spouw is er om te voorkomen dat vocht door de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Niet gevulde holtes laten echter warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor tot 33% van alle warmte die uit uw huis verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel teveel aan het stoken besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om daarmee de volledige investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te voldoen. Daar zijn wel richtlijnen voor. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn en als woning worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  onderzoek dat uitgevoerd zal worden.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten zoals tegenwoordig blijven stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een ideale oplossing om uw energiekosten te verlagen.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis. 

Is elk pand in Nieuwe-Wetering geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste huizen van baksteen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben waarschijnlijk een spouw tussen twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie werd opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  isoleren.

Na 1982 veranderden de bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden alle huizen en gebouwen doorgaans nog zonder spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie onmogelijk is.

Bij een aantal eigendommen die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, bestaande uit versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot maarliefst 35% kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Mits correct aangebracht, is spouwmuurisolatie een fantastische investering om uw energierekening te verlagen. Dit type isolatie van muren reduceert ​​de beweging van warmte over de buitenmuur en daardoor blijft een huis of andere soort gebouw langer verwarmd als u de verwarming aan- en weer uitzet. Met als gevolg dat u minder energie verbruikt om uw huis op temperatuur te houden.

Precies daarom is de overheid van oudsher enthousiast om spouwmuurisolatie te bevorderen. Na zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest effectieve oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  bouw van gebouwen isolatie moest worden aangebracht. Zodra deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden waren die ook profijt konden hebben bij dit type isolatie; echter de enige manier om toentertijd isolatie in de spouw te installeren nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de materialen goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel om te isoleren echt gepusht. Tig kleine en grote installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de muurisolatie bij mensen thuis konden aanbrengen en daarbij goed betaald konden worden voor het installatiewerk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: ten eerste breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrij kan komen. Ten tweede blijkt dit soort muurisolatie bij het afbreken in de muur te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden geïntroduceerd (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buitenaf naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes nauw. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water alsnog kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie werd verkeerd geplaatst. Als de installateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken in de muur.
 4. Een ander probleem was het afsnijden van hoeken. Omdat installateurs per m2 muur betaald werden, hadden ze er belang bij de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen als isolatie in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – ongeveer 3 maal meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. Sommige spouwmuurisolatie installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere taken op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er geen goede isolerende impact was op bovenin de muur.
 5. Tot aan het ontstaan van nieuwe technologie bleek spouwmuurisolatie niet geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen muurisolatie, kan dit al snel leiden tot vochtproblemen.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij deze eigenschappen kan nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan echter zijn dat een ongetrainde of onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om betaald te krijgen voor de klus.
 7. Als laatste reden is wanneer iemand zojuist een woning heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet de  muurisolatie verwijderd worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Soort woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste huizen van baksteen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben waarschijnlijk een spouw tussen twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie werd opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  isoleren.

De kosten zijn afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  onder andere de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De optelsom van kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en aanvullend een prijs per m2.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert globaal van circa €750,- tot €975,-. De extra m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis.