Spouwmuurisolatie Prijsopgave Strijkviertel

Spouwmuurisolatie Prijsanalyse in Strijkviertel

Ontvang kosteloos, vlot en vrijblijvend 5 offertes per e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie plaatsen in Strijkviertel

Als een huis  spouwmuren heeft kan het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest efficiënte isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en zo uw kosten voor energieverbruik te verlagen. Dit is simpel gezegd een kosteneffectieve vorm van het isoleren van muren.

De meerderheid van huizen en andere gebouwen die in de laatste 100 jaren zijn neergezet, werden ontworpen met twee losstaande lagen muur, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren zit.

Deze ‘spouw’ is er om te voorkomen dat vocht zoals regenwater door de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes laten helaas wel warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor ruim een derde van alle warmte die uit een huis verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan centrale verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om de volledige investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te bekostigen. Daar zijn wel regels voor. Het onroerend goed moet in privébezit zijn en/of als woning worden verhuurd en bewoond op het moment van  onderzoek dat uitgevoerd zal moeten worden.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten hard stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een ideale keuze om uw kosten voor energieverbruik te verlagen.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 per jaar. 

Is uw woning in Strijkviertel geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste gebouwen met bakstenen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis wilt  isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de standaard voorschriften voor bouwen en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
In de periode vóór 1924 werden panden normaal gesproken zonder spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie niet mogelijk is.

In het geval van een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste muurisolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van veelal versnipperde minerale wol (glasvezel) of polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot eenderde moeten kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Mits professioneel geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een ideale investering om uw energierekening te reduceren. De isolatie van muren vertraagt ​​de beweging van warmtegolven door de buitenmuur en daardoor blijft uw huis langer warm als u de verwarming aan- en weer uitzet. Wat betekent dat u minder energie verbruikt om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Precies met deze reden in het achterhoofd is de overheid natuurlijk gemotiveerd om de maatregel aan te moedigen. Na zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest effectieve oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving actief werd, werd duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden en gebouwen was die ook profijt konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om destijds de isolatie in de spouw te installeren nadat het huis al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren en het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt aangewakkerd. Honderden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de spouwmuurisolatie bij mensen thuis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt – bijv. Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrijkomt. Op de tweede plaats valt de spouwmuurisolatie bij het afbreken in de spouw, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden gebruikt in de dertiger jaren van de vorige eeuw, was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buiten naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes nauw. Isolatie kon  daardoor een brug veroorzaken tussen de twee muren van baksteen, waardoor water nog steeds van de ene naar de andere muur kon komen en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie is verkeerd geplaatst. Als de installateur de spouwmuurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken.
 4. Een vierde probleem was het ’doorsnijden’ van de hoeken. Omdat de installateurs per vierkante meter muur betaald werden, hadden ze er belang bij de klussen in zo kort mogelijke tijd uitvoeren. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – zo’n 3 maal meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van enkel de kralen. De mindere spouwmuurisolatie installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze meer wilden verdienen door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen in de bodem van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in de bovenste delen van de muur.
 5. Tot aan de ontwikkeling van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Wanneer deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen spouwmuurisolatie, kan dit al snel leiden tot vochtproblemen.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer er in gebouwen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij deze eigenschappen mag nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan echter zijn dat een ongetrainde of onbetrouwbare spouwmuurisolatie installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor het project.
 7. De laatste reden is wanneer iemand zojuist een woning heeft gekocht dat eerder van spouwmuurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet deze  spouwmuurisolatie opnieuw geplaatst worden, ondanks de energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Soort woning;
 2. De afmeting om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste gebouwen met bakstenen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het gebouw in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen type materiaal en  onder andere de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De totale kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert van circa €750,- tot €975,-. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 per jaar.