Spouwmuurisolatie OfferteOudenrijn

Spouwmuurisolatie Kosten en Gratis Offertes in Oudenrijn

Ontvang direct gratis, snel en vrijblijvend tot 5 offertes per email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie installeren in Oudenrijn

Wanneer uw huis  spouwmuren heeft is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en daarmee een energiekosten te reduceren. Spouwmuurisolatie is eenvoudig gezegd een vorm van muur isolatie.

De meeste huizen die in de laatste eeuw zijn neergezet, zijn ontworpen met twee separate lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren zit.

Deze ‘spouw’ is er om te voorkomen dat regenwater door de buitenmuur naar binnen kan doordringen.

Deze niet-gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten echter kostbare warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan de verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms verschillende subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om daarmee de (volledige) investering van de professionele plaatsing van spouwmuurisolatie te betalen. Daar zijn wel kwalificatie-eisen voor. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn of worden verhuurd en bewoond op het moment van  het onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die initieel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten hard blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw energiekosten te verlagen.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans minimaal €400 op jaarbasis. 

Is iedere woning in Oudenrijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Na 1982 veranderden de voorschriften voor bouwen en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
Vóór 1924 werden huizen en gebouwen normaal gesproken zonder spouw gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie niet mogelijk is.

Bij een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuurisolatie installateurs gebruiken holte-isolatie, bestaande uit doorgaans versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot wel eenderde moeten kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Mits professioneel geïnstalleerd, is deze muurisolatie een perfecte manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. De muurisolatie reduceert ​​de beweging van warmte over de buitenmuur en daardoor blijft een huis of andere soort gebouw langer opgewarmd als u de centrale verwarming aan- en weer uitzet. Wat betekent dat u veel minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op temperatuur te houden.

Precies met deze reden in het achterhoofd is de overheid van oudsher enthousiast om de maatregel aan te moedigen. Buiten het plaatsen van zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest effectieve energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  bouw van gebouwen isolatie moest worden geplaatst. Zodra deze regelgeving werd ingevoerd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden en gebouwen was die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; echter de enige manier om destijds isolatie in de spouw te verwerken nadat het pand was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen toentertijd goedkoop waren en het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt gepromoot. Duizenden kleine en grote installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de spouwmuurisolatie eenvoudig bij mensen in huis konden installeren en daarbij goed betaald konden worden voor het installatiewerk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrijkomt. Op de tweede plaats valt de spouwmuurisolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, waardoor hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet in de dertiger jaren van de vorige eeuw, was het doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buitenaf naar binnen door de muur zou komen, waardoor er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes ’dun’. Isolatie kon  daardoor ’bruggen’ creëeren tussen de twee baksteen muren, waardoor water nog steeds kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie is op de verkeerde wijze aangebracht. Zodra de installateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten te groot waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een ander probleem was het doorsnijden van hoeken. Omdat installateurs per vierkante meter muur worden betaald, moeten ze de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – zo’n 3 maal langer duurt dan het installeren van enkel de kralen. De slechtere spouwmuurisolatie installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door sneller klaar te zijn. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  kralen naar de bodem van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in bovenin de muur.
 5. Tot aan het ontstaan van nieuwe technieken was spouwmuurisolatie niet geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er water in de woning komt. Als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  muurisolatie, leidt dit al snel tot vochtproblemen.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die niet geschikt is, is wanneer er in gebouwen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit dit soort muurisolatie worden aangebracht. Het kan echter zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze voor het project worden betaald.
 7. Als laatste reden is wanneer iemand zojuist een pand heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet de  muurisolatie verwijderd worden, ondanks de positieve energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het type woning;
 2. De afmetingen om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  o.a. de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De volledige kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en aanvullend een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert van circa €750,- tot €975,-. De extra vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans minimaal €400 op jaarbasis.