Spouwmuurisolatie Prijsopgave in Zaanstad

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes in Zaanstad

Ontvang kosteloos, vlot en zonder verplichtingen tot 5 offertes per e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten installeren in Zaanstad

Wanneer uw huis  spouwmuren heeft blijkt het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en een energiekosten te reduceren. Dit is eenvoudig gezegd een vorm van muur isolatie.

De meerderheid van huizen en andere gebouwen die in de laatste eeuw zijn gebouwd, werden geconstrueerd met twee lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

Deze ‘spouw’ is er primair voor om te voorkomen dat vocht via de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes laten helaas wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor tot 33% van alle warmte die uit uw huis verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan centrale verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms interessante subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om de (volledige) investeringskosten van de professionele plaatsing van spouwmuurisolatie te bekostigen. Daar zijn wel kwalificatie-eisen voor. Het onroerend goed moet in privébezit zijn of worden verhuurd en bewoond op het moment van  onderzoek.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten zoals tegenwoordig hard stijgen is investeren in spouwmuurisolatie een ideale investering om uw kosten voor energieverbruik te verlagen.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans 400 euro op jaarbasis. 

Is elk pand in Zaanstad geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben in de meeste gevallen een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met isolatie werd gevuld toen het gebouw werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren wilt  laten isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de voorschriften voor bouwen en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden huizen en andere gebouwen doorgaans nog zonder een ’spouw’ gebouwd, waardoor muur-isolatie onmogelijk is.

Bij een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, bestaande uit een versnipperde minerale wol (glasvezel) of anders polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot wel eenderde kunnen verminderen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Mits op de correcte wijze aangebracht, is deze muurisolatie een fantastische manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Dit type isolatie van muren vermindert ​​de beweging van warmtegolven over de muur en daardoor blijft uw huis langer warm als u de verwarming aanzet. Wat resulteert in dat u minder energie verbruikt om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid van oudsher gemotiveerd om spouwmuurisolatie te bevorderen. Na het plaatsen van zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest kosteneffectieve energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Direct toen deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal panden en huizen waren die ook baat konden hebben bij dit type isolatie; maar helaas, de enige manier om destijds de isolatie in de spouw te verwerken nadat het huis al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel om te isoleren echt gepusht. Honderden kleine installatiebedrijven kwamen op, wetende dat ze de isolatie bij mensen thuis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt – bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit isolerende product waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrijkomt. Op de tweede plaats blijkt dit soort isolatie bij het afbreken in de muur naar beneden te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. In de periode dat spouwmuren voor het eerst werden gebruikt (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buitenaf naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes erg ’dun’. Isolatie kon  daardoor een brug creëeren tussen de twee baksteen muren, waardoor water nog steeds kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie is verkeerd aangebracht. Wanneer de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een vierde groot probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de isolatie installateurs per vierkante meter muur worden betaald, moeten ze de klussen in zo kort mogelijke tijd uitvoeren. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar bindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – zo’n drie maal meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. De mindere spouwmuurisolatie installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze meer wilden verdienen door meerdere taken op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er geen goede isolerende impact was op bovenin de muur.
 5. Voor de ontwikkeling van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Maar als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen muurisolatie, kan dit al snel leiden tot vochtproblemen.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer er in panden met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij deze eigenschappen mag nooit spouwmuurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een ongetrainde of (erger nog) onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze voor de klus worden betaald.
 7. Nog een reden is wanneer iemand zojuist een woning of ander soort gebouw heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe eigenaar en moet deze  muurisolatie vervangen worden, ondanks de energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het soort woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben in de meeste gevallen een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met isolatie werd gevuld toen het gebouw werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren wilt  laten isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  o.a. de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De totale kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert globaal van €750,- tot €975,-. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans 400 euro op jaarbasis.