Spouwmuurisolatie Prijsopgaven Alphen aan den Rijn

Spouwmuurisolatie Prijsanalyse in Alphen aan den Rijn

Krijg direct kosteloos, snel en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten installeren in Alphen aan den Rijn

Wanneer uw huis of ander pand  spouwmuren heeft zal het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en uw energiekosten te reduceren. Dit is eenvoudig gezegd een effectieve vorm van muren isoleren.

Het meerendeel van huizen die in de afgelopen eeuw zijn gebouwd, zijn geconstrueerd met twee lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren zit.

De spouw is er om te voorkomen dat regenwater via de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Niet gevulde holtes laten jammer genoeg wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim 33% van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan de verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om daarmee de (volledige) investeringskosten van een professionele installatie van spouwmuurisolatie te voldoen. Daar zijn wel regels voor. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn en/of worden verhuurd en bewoond op het moment van  onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten zoals tegenwoordig blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw kosten voor de verwarming van uw huis of ander gebouw te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans 400 euro per jaar. 

Is elk gebouw in Alphen aan den Rijn geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 van bakstenen zijn gebouwd hebben veelal een ’spouw’ tussen twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met spouwmuurisolatie was opgevuld toen het gebouw destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  laten isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de standaard bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden panden doorgaans nog zonder ’spouw’ gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie onmogelijk is.

Bij een aantal eigendommen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van veelal versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot wel eenderde kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien professioneel aangebracht, is deze muurisolatie een perfecte investering om de kosten voor energieverbruik te reduceren. De muurisolatie verkleint ​​de beweging van warmtegolven over de buitenmuur en daarom blijft een huis of andere soort gebouw langer warm als iemand de verwarming aanzet. Met als gevolg dat u minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid van oudsher enthousiast om de maatregel te promoten. Naast zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest effectieve energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de periode 1980-1990 bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Zodra deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden en huizen waren die ook profijt konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om destijds isolatie in de spouw te krijgen nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen toentertijd goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt bevorderd. Tig kleine installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de spouwmuurisolatie bij mensen thuis konden aanbrengen en goed betaald konden worden.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit isolerende product bleken tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Daarnaast valt de spouwmuurisolatie bij het afbreken in de spouw, waardoor hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. In de periode dat spouwmuren voor het eerst werden ingezet in de dertiger jaren van de vorige eeuw, was het doel van de spouw om te voorkomen dat water van buiten naar binnen door de muur kon komen, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes dun. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ creëeren tussen de twee muren van baksteen, waardoor water kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie is verkeerd geplaatst. Zodra de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ in de muur tot gevolg.
 4. Een vierde groot probleem was het doorsnijden van hoeken. Omdat isolatie installateurs per m2 muur betaald werden, moeten ze de klussen zo snel mogelijk uitvoeren. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar bindt. Het probleem is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – ongeveer drie keer meer tijd kost dan het installeren van enkel de kralen. Sommige installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze meer wilden verdienen door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen naar de bodem van de spouw, waardoor er geen goede isolerende werking was op in bovenste delen van de muur.
 5. Tot het ontstaan van nieuwe technologie bleek spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw noodzakelijk om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Wanneer dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen muurisolatie, leidt dit al snel tot vochtproblemen.
 6. Een ander soort muur die niet geschikt is, is wanneer er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij dit soort muren kan nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze voor het project worden betaald.
 7. Als laatste reden is omdat iemand zojuist een gebouw heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe eigenaar en moet deze  muurisolatie vervangen worden, ondanks de energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het type woning;
 2. De afmeting om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 van bakstenen zijn gebouwd hebben veelal een ’spouw’ tussen twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met spouwmuurisolatie was opgevuld toen het gebouw destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  laten isoleren.

De kosten zijn afhankelijk van het gekozen type materiaal en  onder andere de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De totale kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert globaal van €750,- tot €975,-. De m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans 400 euro per jaar.