Spouwmuurisolatie Prijsopgave in Breda

Vergelijk Spouwmuurisolatie Offertes in Breda

Krijg gratis, snel en vrijblijvend 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie installeren in Breda

Als uw huis  spouwmuren heeft kan het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en daardoor uw energiekosten te verlagen. Spouwmuurisolatie is eenvoudigweg een efficiënte vorm van muur isolatie.

Het leeuwendeel van huizen die in de laatste 100 jaar zijn neergezet, zijn gebouwd met twee separate muren, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

De spouw is er om te voorkomen dat vocht zoals regenwater door de buitenmuur naar binnen kan doordringen.

Deze niet-gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten jammer genoeg wel warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim 33% van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan centrale verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal interessante subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om daarmee de volledige investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te betalen. Het onroerend goed moet in privébezit zijn en/of worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  onderzoek dat uitgevoerd zal moeten worden.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten hard blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een ideale manier om uw kosten voor de verwarming van uw huis of ander gebouw te verlagen.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans €400 per jaar. 

Is elke woning in Breda geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie was opgevuld toen het gebouw destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  isoleren.

Sinds 1982 veranderden de voorschriften voor bouwen en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
Vóór 1924 werden alle huizen en andere gebouwen doorgaans zonder spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie niet mogelijk is.

Bij een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste muurisolatie installateurs gebruiken holte-isolatie, gemaakt van versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot eenderde moeten kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien op de professionele wijze geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een perfecte investering om uw energierekening te reduceren. De muurisolatie reduceert ​​de beweging van warmtegolven over de buitenmuur en daardoor blijft ieder huis of andere soort gebouw langer verwarmd als iemand de verwarming aan- en weer uitzet. Wat resulteert in dat u minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Precies met deze reden in het achterhoofd is de overheid van oudsher enthousiast om spouwmuurisolatie aan te moedigen. Na het plaatsen van zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest effectieve energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  bouw van gebouwen isolatie moest worden geplaatst. Zodra deze regelgeving actief werd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal panden en huizen waren die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om toentertijd isolatie in de spouw te installeren nadat het pand al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen toentertijd goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt aangewakkerd. Tig kleine installatiebedrijven kwamen op, wetende dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen in huis konden aanbrengen en daarbij goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt – bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrijkomt. Daarnaast valt de muurisolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, met als gevolg dat hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. In de periode dat spouwmuren voor het eerst werden geïntroduceerd (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het enige doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buiten naar binnen door de muur zou komen, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes ’dun’. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ creëeren tussen de twee muren van baksteen, waardoor water alsnog van de ene naar de andere muur kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De spouwmuurisolatie is verkeerd aangebracht. Wanneer de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten te groot waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ in de muur tot gevolg.
 4. Een vierde bekend probleem was het doorsnijden van hoeken. Omdat isolatie installateurs per m2 muur betaald werden, moeten ze de klussen zo snel mogelijk afronden. Wanneer kralen als isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar bindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – ongeveer 3 keer meer tijd kost dan het installeren van enkel de kralen. De slechtere installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere taken op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen in de bodem van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in bovenin de muur.
 5. Tot aan het ontstaan van nieuwe technieken bleek spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Maar als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  soorten muurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in panden met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit dit soort muurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of (erger nog) onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor het project.
 7. De laatste reden is omdat iemand zojuist een woning heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe eigenaar en moet de  muurisolatie vervangen worden, ondanks de positieve energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste panden die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie was opgevuld toen het gebouw destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De optelsom van kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief voor het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans €400 per jaar.