Spouwmuurisolatie Prijsopgaven Hakkelaarsbrug

Vergelijk Spouwmuurisolatie Offertes in Hakkelaarsbrug

Krijg kosteloos, snel en vrijblijvend tot 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten installeren in Hakkelaarsbrug

Als een huis  spouwmuren heeft blijkt het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en daarmee de energiekosten omlaag te krijgen. Spouwmuurisolatie is eenvoudig gezegd een efficiënte vorm van het isoleren van muren.

De meerderheid van huizen die in de laatste 100 jaren zijn gebouwd, werden geconstrueerd met twee separate muren, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen zit.

De spouw is er primair voor om te voorkomen dat vocht zoals regenwater via de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten echter warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor ruim een derde van alle warmte die uit een huis verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel teveel aan de verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms interessante subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om daarmee de (volledige) investering van een installatie van spouwmuurisolatie te betalen. Het betreffende onroerend goed moet bijvoorbeeld in priveeigendom zijn en als woning worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten hard stijgen is investeren in spouwmuurisolatie een ideale oplossing om uw kosten voor de verwarming van uw huis of ander gebouw te verlagen.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans 400 euro op jaarbasis. 

Is elk gebouw in Hakkelaarsbrug geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste huizen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie werd gevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  laten isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de bouwvoorschriften en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
In de periode vóór 1924 werden panden doorgaans zonder een spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie onmogelijk is.

In het geval van een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot 35% moeten kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Mits professioneel aangebracht, is deze muurisolatie een ideale manier om het energieverbruik te verlagen. Dit type isolatie van muren vertraagt ​​de beweging van warmtegolven door de buitenmuur en daardoor blijft uw huis langer verwarmd als iemand de centrale verwarming aan- en weer uitzet. Met als gevolg dat u (veel) minder energie verbruikt om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid van oudsher enthousiast om de maatregel aan te moedigen. Naast zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Direct toen deze regelgeving in werking trad, werd duidelijk dat er een groot aantal panden waren die ook profijt konden hebben bij dit type isolatie; echter de enige manier om toentertijd isolatie in de spouw te krijgen nadat het pand was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt gepromoot. Honderden kleine en grote installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrijkomt. Daarnaast blijkt dit soort muurisolatie bij het afbreken in de muur te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buitenaf naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes ’dun’. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water van de ene naar de andere muur kon komen en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie werd op de verkeerde wijze geïnstalleerd. Als de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten te groot waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken.
 4. Een ander veelvoorkomend probleem was het ’doorsnijden’ van hoeken. Omdat installateurs per m2 muur worden betaald, hadden ze er belang bij de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar bindt. Het probleem is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 keer meer tijd kost dan het installeren van de kralen alleen. De mindere installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen in de bodem van de spouw, waardoor er geen echte isolerende impact was op bovenin de muur.
 5. Voor de ontwikkeling van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen muurisolatie, kan dit al snel leiden tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit spouwmuurisolatie worden geïnstalleerd. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om ervoor te zorgen dat ze voor het project worden betaald.
 7. Als laatste reden is wanneer iemand zojuist een pand heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet de  muurisolatie verwijderd worden, ondanks de positieve energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. Aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste huizen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben veelal een spouw tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie werd gevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  laten isoleren.

De kosten zijn afhankelijk van het gekozen materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De volledige kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert globaal van circa €750,- tot €975,-. De extra m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans 400 euro op jaarbasis.