Spouwmuurisolatie Prijsopgaven Muiderberg

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes in Muiderberg

Ontvang gratis, vlot en zonder verplichtingen 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten zetten in Muiderberg

Als uw huis of ander pand  spouwmuren heeft zal het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en de energiekosten omlaag te krijgen. Spouwmuurisolatie is simpel gezegd een efficiënte vorm van muur isolatie.

Het leeuwendeel van huizen die in de laatste eeuw zijn gebouwd, zijn ontworpen met twee separate muren, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen bestaat.

Deze ‘spouw’ is er primair voor om te voorkomen dat vocht door de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten echter warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel teveel aan het stoken moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om zo de volledige kosten van een installatie van spouwmuurisolatie te betalen. Daar zijn wel richtlijnen voor. Het betreffende onroerend goed moet bijvoorbeeld in priveeigendom zijn en/of worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek dat uitgevoerd zal worden.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten zoals tegenwoordig hard blijven stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw verwarmingskosten te verlagen.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans €400 per jaar. 

Is uw woning in Muiderberg geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben in de meeste gevallen een ’spouw’ tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het gebouw werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  laten isoleren.

Sinds 1982 veranderden de voorschriften voor bouwen en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
Vóór 1924 werden panden normaal gesproken nog zonder een ’spouw’ gebouwd, waardoor spouwmuurisolatie onmogelijk is.

Bij een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste muurisolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, bestaande uit doorgaans een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot maarliefst eenderde kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Indien professioneel geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een perfecte manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. De isolatie van muren vermindert ​​de beweging van warmtegolven over de muur en daarom blijft uw huis of andere soort gebouw langer warm als iemand de centrale verwarming aanzet. Wat betekent dat u veel minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op temperatuur te houden.

Precies met deze reden in het achterhoofd is de overheid van oudsher gemotiveerd om spouwmuurisolatie te promoten. Naast het plaatsen van zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest efficiënte oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde bouwvoorschriften dat bij  bouw van gebouwen isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal panden en gebouwen waren die ook profijt konden hebben bij dit type isolatie; maar helaas, de enige manier om destijds isolatie in de spouw te krijgen nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen destijds goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt aangewakkerd. Duizenden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de spouwmuurisolatie bij mensen in huis konden installeren en goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt – bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit isolerende product waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrijkomt. Ten tweede blijkt dit soort spouwmuurisolatie bij het afbreken in de muur te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet in de jaren dertig van de vorige eeuw, was het enige doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buitenaf naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes erg nauw. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ creëeren tussen de twee muren van baksteen, waardoor water nog steeds kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De spouwmuurisolatie is op de verkeerde wijze geplaatst. Wanneer de installateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ in de muur tot gevolg.
 4. Een vierde bekend probleem was het doorsnijden van hoeken. Omdat installateurs per vierkante meter muur betaald werden, wilden ze de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa drie maal langer duurt dan het installeren van enkel de kralen. Sommige installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere taken op dezelfde dag uit te voeren. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er geen echte isolerende impact was op bovenin de muur.
 5. Tot het ontstaan van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral noodzakelijk om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  muurisolatie, kan dit al snel leiden tot vochtproblemen.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij deze eigenschappen kan nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan echter zijn dat een minder professionele of (erger nog) onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om betaald te krijgen voor het project.
 7. De laatste reden is omdat iemand zojuist een woning of ander soort gebouw heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet deze  muurisolatie verwijderd worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het soort woning;
 2. De afmeting om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben in de meeste gevallen een ’spouw’ tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het gebouw werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  laten isoleren.

De exacte kosten zijn afhankelijk van het gekozen type materiaal en  o.a. de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De optelsom van kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en aanvullend een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert globaal van circa €750,- tot €975,-. De vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huishouden doorgaans €400 per jaar.