Spouwmuurisolatie OfferteBikbergen

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes in Bikbergen

Krijg gratis, vlot en vrijblijvend tot 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten installeren in Bikbergen

Wanneer een huis of ander pand  spouwmuren heeft blijkt het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en zo de energierekening omlaag te krijgen. Spouwmuurisolatie is eenvoudigweg een kosteneffectieve vorm van muur isolatie.

De meerderheid van huizen en andere gebouwen die in de afgelopen eeuw zijn gebouwd, zijn geconstrueerd met twee losstaande muren, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen zit.

Deze ‘spouw’ is er primair voor om te voorkomen dat vocht zoals regenwater via de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan dringen.

Niet gevulde holtes laten jammer genoeg wel warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor tot 33% van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel teveel aan opwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms interessante subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om zo de (volledige) investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te bekostigen. Daar zijn wel regels voor. Het betreffende onroerend goed moet bijvoorbeeld in privébezit zijn en als woning worden verhuurd en bewoond op het moment van  onderzoek.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten hard blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw energiekosten te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal 400 euro op jaarbasis. 

Is iedere woning in Bikbergen geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste huizen die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie werd opgevuld toen het pand in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  laten isoleren.

Sinds 1982 veranderden de standaard bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden alle panden normaal gesproken nog zonder ’spouw’ gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie onmogelijk is.

Bij een aantal eigendommen die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van veelal versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot 35% moeten kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Indien op de professionele wijze aangebracht, is deze muurisolatie een fantastische investering om het energieverbruik te verlagen. Dit type isolatie vermindert ​​de beweging van warmtegolven door de buitenmuur en daarom blijft uw huis langer opgewarmd als u de verwarming aan- en weer uitzet. Wat betekent dat u veel minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Om deze reden is de overheid van oudsher gemotiveerd om spouwmuurisolatie te promoten. Naast zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de tachtiger jaren bepaalde bouwvoorschriften dat bij  nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Zodra deze regelgeving actief werd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal panden was die ook profijt konden hebben bij dit type isolatie; maar helaas, de enige manier om destijds isolatie in de spouw te krijgen nadat het pand was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de materialen destijds goedkoop waren en het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt gepromoot. Duizenden kleine installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrij kan komen. Ten tweede valt de muurisolatie bij het afbreken in de spouw, met als gevolg dat hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. In de periode dat spouwmuren voor het eerst werden gebruikt (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat water van buiten naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes erg dun. Isolatie kon  daardoor een brug creëeren tussen de twee baksteen muren, waardoor water kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie werd op de verkeerde wijze aangebracht. Zodra de spouwmuurinstallateur de spouwmuurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de spouwmuurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ in de muur tot gevolg.
 4. Een ander probleem was het doorsnijden van hoeken. Omdat isolatie installateurs per m2 muur worden betaald, hadden ze er belang bij de klussen zo snel mogelijk uitvoeren. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar bindt. Het probleem is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – ongeveer drie keer meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van enkel de kralen. De mindere installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in in bovenste delen van de muur.
 5. Tot de ontwikkeling van nieuwe technieken was spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er water in de woning komt. Maar als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  spouwmuurisolatie, leidt dit al snel tot vochtproblemen.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit dit soort muurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een ongetrainde of onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor het project.
 7. De laatste reden is wanneer iemand zojuist een woning heeft gekocht dat eerder van spouwmuurisolatie was voorzien. In sommige gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet de  spouwmuurisolatie verwijderd worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Offertes

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. De afmetingen om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste huizen die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie werd opgevuld toen het pand in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u muren wilt  laten isoleren.

De kosten zijn afhankelijk van het type materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De volledige kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal 400 euro op jaarbasis.