Spouwmuurisolatie Prijsopgaven Huizen

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes in Huizen

Krijg direct kosteloos, snel en vrijblijvend tot 5 offertes per email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie plaatsen in Huizen

Wanneer uw huis  spouwmuren heeft blijkt het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest kosteneffectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en de energierekening omlaag te krijgen. Dit is simpel gezegd een vorm van het isoleren van muren.

De meerderheid van huizen en andere gebouwen die in de laatste eeuw zijn neergezet, werden geconstrueerd met twee lagen muur, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen bestaat.

Deze ‘spouw’ is er primair voor om te voorkomen dat vocht via de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Niet gevulde holtes laten echter kostbare warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor ruim 33% van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan de verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om de (volledige) investering van een installatie van spouwmuurisolatie te bekostigen. Het onroerend goed moet in priveeigendom zijn of worden verhuurd en bewoond op het moment van  het onderzoek dat uitgevoerd zal worden.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die initieel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Zeker nu de energiekosten zoals tegenwoordig blijven stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw verwarmingskosten te verlagen.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 op jaarbasis. 

Is elk gebouw in Huizen geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste gebouwen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben waarschijnlijk een spouw tussen de twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was gevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de standaard bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
In de jaren vóór 1924 werden alle panden doorgaans zonder een spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie onmogelijk is.

In het geval van een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste installateurs gebruiken holte-isolatie, bestaande uit een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de hoeveelheid warmte die uit de muren ontsnapt tot eenderde kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien professioneel geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een fantastische investering om het energieverbruik te verlagen. Dit soort isolatie van muren verkleint ​​de beweging van warmtegolven over de muur en daardoor blijft een huis langer warm wanneer iemand de verwarming aanzet. Wat resulteert in dat u minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Om deze reden is de overheid van oudsher enthousiast om spouwmuurisolatie aan te moedigen. Buiten het plaatsen van zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving werd ingevoerd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden waren die ook baat konden hebben bij dit type isolatie; maar helaas, de enige manier om destijds de isolatie in de spouw te krijgen nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen destijds goedkoop waren en het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt aangewakkerd. Duizenden kleine en grote installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de isolatie bij mensen in huis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit isolerende product bleken tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrijkomt. Daarnaast blijkt dit soort isolatie bij het afbreken in de muur te vallen, waardoor hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden geïntroduceerd (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buiten naar binnen door de muur zou komen, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes erg ’dun’. Spouwmuurisolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water alsnog kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie werd verkeerd geplaatst. Zodra de installateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken in de muur.
 4. Een ander groot probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de isolatie installateurs per m2 muur worden betaald, hadden ze er belang bij de klussen zo snel mogelijk uitvoeren. Wanneer kralen als isolatie in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. De uitdaging is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa drie maal meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. Sommige installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere taken op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen in de onderkant van de spouw, waardoor er geen goede isolerende impact was op de bovenste delen van de muur.
 5. Voor het ontstaan van nieuwe technieken bleek spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw noodzakelijk om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Maar als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  muurisolatie, leidt dit al snel tot vochtproblemen.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die niet geschikt is, is wanneer er in panden met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren mag nooit dit soort muurisolatie worden geplaatst. Het kan helaas zo zijn dat een ongetrainde of (erger nog) onbetrouwbare installateur zich toch heeft geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze voor het project worden betaald.
 7. Nog een reden is wanneer iemand zojuist een woning of ander soort gebouw heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet deze  muurisolatie vervangen worden, ondanks de energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Leveranciers

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het soort woning;
 2. Aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste gebouwen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben waarschijnlijk een spouw tussen de twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was gevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen type materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De optelsom van kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en aanvullend een prijs per m2.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 op jaarbasis.