Spouwmuurisolatie OfferteOud Valkeveen

Vergelijk Spouwmuurisolatie Offertes in Oud Valkeveen

Ontvang kosteloos, snel en zonder verplichtingen 5 offertes per email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten plaatsen in Oud Valkeveen

Wanneer een huis of ander pand  spouwmuren heeft is het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daardoor de kosten voor energieverbruik omlaag te brengen. Dit is eenvoudigweg een kosteneffectieve vorm van muren isoleren.

De meeste huizen en andere gebouwen die in de laatste eeuw zijn gebouwd, werden geconstrueerd met twee losstaande muren, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren zit.

De spouw is er primair voor om te voorkomen dat regenwater door de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan dringen.

Niet gevulde holtes laten echter kostbare warmte ontsnappen en kunnen  zelfs verantwoordelijk zijn voor ruim een derde van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel teveel aan de verwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om de (volledige) investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te betalen. Daar zijn wel kwalificatie-eisen voor. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn of als woning worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  onderzoek dat uitgevoerd zal worden.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten zoals tegenwoordig hard blijven stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een ideale manier om uw kosten voor energieverbruik te verlagen.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis. 

Is elk pand in Oud Valkeveen geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben veelal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was opgevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  laten isoleren.

Na 1982 veranderden de standaard voorschriften voor bouwen en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
In de jaren vóór 1924 werden panden normaal gesproken zonder een spouw gebouwd, waardoor deze vorm van spouwmuurisolatie onmogelijk is.

Bij een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, bestaande uit doorgaans een versnipperde minerale wol (glasvezel) of polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot 35% kunnen verminderen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien professioneel geïnstalleerd, is deze muurisolatie een fantastische investering om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Dit soort muurisolatie reduceert ​​de beweging van warmte over de muur en daardoor blijft een huis of andere soort gebouw langer verwarmd wanneer u de centrale verwarming aan- en weer uitzet. Wat betekent dat u minder energie verbruikt om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid natuurlijk enthousiast om spouwmuurisolatie te promoten. Naast zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest effectieve energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de periode 1980-1990 bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de bouw van gebouwen isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving actief werd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden en huizen was die ook profijt konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om destijds de isolatie in de spouw te installeren nadat het pand was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen destijds goedkoop waren en het proces van installatie relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt aangewakkerd. Tig kleine en grote installatiebedrijven kwamen op, in de wetenschap dat ze de isolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. De problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Ten tweede valt de isolatie bij het afbreken in de spouw, waardoor hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. In de periode dat spouwmuren voor het eerst werden geïntroduceerd in de jaren dertig van de vorige eeuw, was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat water van buiten naar binnen door de muur kon komen, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes erg dun. Spouwmuurisolatie kon  daardoor een brug veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water nog steeds van de ene naar de andere muur kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie is op de verkeerde wijze geïnstalleerd. Wanneer de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een vierde veelvoorkomend probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de installateurs per m2 muur worden betaald, wilden ze de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar bindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – ongeveer drie maal langer duurt dan het installeren van de kralen alleen. De slechtere spouwmuurisolatie installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze meer wilden verdienen door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in de bovenste delen van de muur.
 5. Tot aan het ontstaan van nieuwe technologie bleek spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Wanneer een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen muurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in panden met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit spouwmuurisolatie worden geïnstalleerd. Het kan echter zijn dat een minder professionele of (erger nog) onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor de klus.
 7. De laatste reden is omdat iemand zojuist een gebouw heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet de  muurisolatie vervangen worden, ondanks de positieve energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben veelal een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was opgevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  laten isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen materiaal en  onder andere de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De optelsom van kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De extra m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door ongeïsoleerde spouwmuren kan tot maar liefst 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis.