Spouwmuurisolatie Prijsopgaven in Bijvanck

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes in Bijvanck

Krijg direct gratis, snel en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie installeren in Bijvanck

Wanneer uw huis  spouwmuren heeft kan het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en zo uw energiekosten omlaag te krijgen. Spouwmuurisolatie is simpel gezegd een efficiënte vorm van muren isoleren.

Het meerendeel van huizen en andere gebouwen die in de laatste 100 jaar zijn gebouwd, zijn geconstrueerd met twee losstaande muren, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen zit.

De spouw is er primair voor om te voorkomen dat vocht via de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan doordringen.

Deze niet-gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten jammer genoeg wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit uw huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk teveel aan de verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  vaak verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om daarmee de (volledige) investeringskosten van de plaatsing van spouwmuurisolatie te betalen. Het betreffende onroerend goed moet in privébezit zijn en/of worden verhuurd en bewoond op het moment van  het onderzoek dat uitgevoerd zal moeten worden.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die initieel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten zoals tegenwoordig stijgen is investeren in spouwmuurisolatie een ideale manier om uw energiekosten te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans 400 euro op jaarbasis. 

Is elk pand in Bijvanck geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste gebouwen met baksteen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben in de meeste gevallen een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie was gevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Sinds 1982 veranderden de bouwvoorschriften en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
Vóór 1924 werden alle panden doorgaans zonder een spouw gebouwd, waardoor muur-isolatie niet mogelijk is.

Bij een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuurisolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van meestal een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot maarliefst eenderde moeten kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Indien op de correcte wijze aangebracht, is spouwmuurisolatie een perfecte manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. De muurisolatie vertraagt ​​de beweging van warmte door de muur en daardoor blijft uw huis langer warm als u de centrale verwarming aan- en weer uitzet. Wat resulteert in dat u veel minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op temperatuur te houden.

Precies met deze reden in het achterhoofd is de overheid natuurlijk enthousiast om de maatregel te promoten. Buiten zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest rendabele energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de periode 1980-1990 bepaalde bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal panden en huizen waren die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om toentertijd de isolatie in de spouw te installeren nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen destijds goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt aangewakkerd. Honderden kleine en grote installatiebedrijven doken op, in de wetenschap dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen in huis konden installeren en daarvoor goed betaald konden worden.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt – bijv. Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor het kankerverwekkende(!) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Op de tweede plaats valt de muurisolatie bij het afbreken in de spouw naar beneden, waardoor hogere muren niet meer geisoleerd zijn.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden geïntroduceerd (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buiten naar binnen door de muur stroomde, waardoor er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Als gevolg hiervan waren de vroege holtes erg ’dun’. Spouwmuurisolatie kon  daardoor een brug veroorzaken tussen de twee muren van baksteen, waardoor water alsnog van de ene naar de andere muur kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie werd op de verkeerde wijze geïnstalleerd. Wanneer de installateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een vierde veelvoorkomend probleem was het doorsnijden van de hoeken. Omdat de isolatie installateurs per m2 muur worden betaald, hadden ze er belang bij de klussen zo snel mogelijk afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 maal meer tijd kost dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. De mindere installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen naar de onderkant van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in bovenin de muur.
 5. Tot aan de ontwikkeling van nieuwe technieken was spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Wanneer een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er vocht in het gebouw komt. Als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  muurisolatie, kan dit al snel leiden tot vochtproblemen.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die ongeschikt is, is wanneer er in panden met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij dit soort muren mag nooit spouwmuurisolatie worden geïnstalleerd. Het kan echter zijn dat een minder professionele of (erger nog) onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat ze voor de klus worden betaald.
 7. De laatste reden is omdat iemand zojuist een gebouw heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In sommige gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet de  muurisolatie verwijderd worden, ondanks de positieve energiebesparing door de eerdere aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste gebouwen met baksteen gebouwd tussen 1924 en 1982 hebben in de meeste gevallen een spouw tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met muurisolatie was gevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

De kosten zijn afhankelijk van het gekozen type materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De optelsom van kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief voor het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert van circa €750,- tot €975,-. De extra m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis of ander gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans 400 euro op jaarbasis.