Spouwmuurisolatie Prijsopgave in Valkeveen

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes in Valkeveen

Krijg kosteloos, snel en vrijblijvend tot 5 offertes per email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie zetten in Valkeveen

Wanneer een huis of ander pand  spouwmuren heeft zal het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daardoor een energierekening omlaag te brengen. Dit is eenvoudigweg een vorm van muur isolatie.

Het leeuwendeel van huizen die in de laatste 100 jaar zijn gebouwd, werden geconstrueerd met twee losstaande lagen muur, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

De spouw is er primair voor om te voorkomen dat vocht via de buitenmuur naar binnen kan doordringen.

Deze niet-gevulde holtes laten jammer genoeg wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim 33% van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan centrale verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms gratis subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om daarmee de (volledige) investeringskosten van een installatie van spouwmuurisolatie te voldoen. Het onroerend goed moet in privébezit zijn of worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten hard stijgen is kiezen voor spouwmuurisolatie een ideale keuze om uw verwarmingskosten te verlagen.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 per jaar. 

Is elk gebouw in Valkeveen geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste panden die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben meestal een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was gevuld toen het pand in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Sinds 1982 veranderden de standaard bouwvoorschriften en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
Vóór 1924 werden alle panden normaal gesproken zonder ’spouw’ gebouwd, waardoor spouwmuurisolatie onmogelijk is.

In het geval van een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste muurisolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, gemaakt van doorgaans versnipperde minerale wol (glasvezel) of anders polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot maarliefst 35% moeten kunnen verminderen.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Indien professioneel geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een perfecte investering om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Dit type muurisolatie vermindert ​​de beweging van warmtegolven over de muur en daardoor blijft een huis langer verwarmd wanneer iemand de verwarming aan- en weer uitzet. Wat betekent dat u (veel) minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid natuurlijk enthousiast om de maatregel te bevorderen. Naast het plaatsen van zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest kosteneffectieve oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de periode 1980-1990 bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Zodra deze regelgeving werd ingevoerd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden en gebouwen was die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om destijds de isolatie in de spouw te installeren nadat het pand al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de materialen destijds goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de isolatie echt aangewakkerd. Tig kleine installatiebedrijven kwamen op, wetende dat ze de isolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en goed betaald konden worden.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt – bijv. Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrijkomt. Daarnaast blijkt dit soort isolatie bij het afbreken in de muur te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden gebruikt (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om ervoor te zorgen dat vocht niet van buitenaf naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes nauw. Isolatie kon  daardoor een brug creëeren tussen de twee baksteen muren, waardoor water alsnog van de ene naar de andere muur kon komen en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie is op de verkeerde wijze geplaatst. Wanneer de installateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een vierde groot probleem was het afsnijden van de hoeken. Omdat de installateurs per m2 muur betaald werden, hadden ze er belang bij de klussen zo snel mogelijk afronden. Wanneer kralen als isolatie in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 keer meer tijd kost dan het installeren van de kralen alleen. De slechtere installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  de kralen naar de bodem van de spouw, waardoor er geen echte isolerende impact was op bovenin de muur.
 5. Voor het ontstaan van nieuwe technologie bleek spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw nodig om te voorkomen dat er vocht in de woning komt. Als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  muurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander voorbeeld van een muur die ongeschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij deze eigenschappen mag nooit spouwmuurisolatie worden geplaatst. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om betaald te krijgen voor de klus.
 7. Als laatste reden is wanneer iemand zojuist een gebouw heeft aangeschaft dat eerder van muurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet de  muurisolatie vervangen worden, ondanks de energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Soort woning;
 2. De afmetingen om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste panden die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben meestal een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met isolatie was gevuld toen het pand in die jaren werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is de ideale vorm van energiebesparing als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De optelsom van kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per m2.

Het starttarief voor het aanbrengen van spouwmuurisolatie varieert globaal van €750,- tot €975,-. De extra m2 prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw huis onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans €400 per jaar.