Spouwmuurisolatie Offertes in Moeniswerf

Spouwmuurisolatie Prijsanalyse in Moeniswerf

Ontvang kosteloos, snel en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie laten zetten in Moeniswerf

Als uw huis of ander pand  spouwmuren heeft is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest effectieve isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en zo de kosten voor energieverbruik omlaag te brengen. Dit is eenvoudigweg een efficiënte vorm van muur isolatie.

De meerderheid van huizen en andere gebouwen die in de afgelopen 100 jaar zijn neergezet, zijn geconstrueerd met twee losstaande lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

Deze ‘spouw’ is er om te voorkomen dat vocht door de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan doordringen.

Niet gevulde holtes hebben wel een nadeel, ze laten jammer genoeg wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor ruim 33% van alle warmte die uit uw huis verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan opwarming besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms verschillende gratis subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om de (volledige) investering van een professionele installatie van spouwmuurisolatie te bekostigen. Het betreffende onroerend goed moet in priveeigendom zijn en worden verhuurd en bewoond op het moment van  het onderzoek dat uitgevoerd zal moeten worden.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die bekend staat als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die oorspronkelijk onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Nu de energiekosten blijven stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw kosten voor de verwarming van uw pand te verlagen.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans 400 euro per jaar. 

Is elk gebouw in Moeniswerf geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen de twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie was opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis wilt  laten isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de standaard voorschriften voor bouwen en vereiste isolatie in de holte op het moment van bouwen.
In de periode vóór 1924 werden alle panden doorgaans nog zonder een ’spouw’ gebouwd, waardoor deze vorm van muur-isolatie onmogelijk is.

Bij een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, bestaande uit meestal een versnipperde minerale wol (glasvezel) of anders polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot maarliefst 35% moeten kunnen reduceren.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Indien professioneel aangebracht, is spouwmuurisolatie een fantastische manier om de kosten voor energieverbruik te reduceren. Deze muurisolatie vertraagt ​​de beweging van warmtegolven door de buitenmuur en daarom blijft ieder huis langer warm als iemand de verwarming aan- en weer uitzet. Wat resulteert in dat u (veel) minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op temperatuur te houden.

Hierdoor is de overheid van oudsher enthousiast om de maatregel te promoten. Naast zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest rendabele energiebesparende oplossing.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde toen geldende bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden geplaatst. Direct toen deze regelgeving werd ingevoerd, werd duidelijk dat er een groot aantal (veelal iets oudere) panden was die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; echter de enige manier om toentertijd de isolatie in de spouw te installeren nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren en het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt bevorderd. Duizenden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en daarvoor goed betaald konden worden voor het installatiewerk.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  helaas ongeschikt – bijv. Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct waren tweeledig: als eerste breekt het af, waardoor (kankerverwekkende) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Op de tweede plaats valt de muurisolatie bij het afbreken in de spouw, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet in de dertiger jaren van de vorige eeuw, was het doel van de spouw om ervoor te zorgen dat water niet van buiten naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes ’dun’. Isolatie kon  daardoor een brug veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water nog steeds kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie werd op de verkeerde wijze aangebracht. Wanneer de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden plaatst, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken in de muur.
 4. Een ander bekend probleem was het doorsnijden van de hoeken. Omdat de isolatie installateurs per vierkante meter muur betaald werden, wilden ze de klussen zo snel mogelijk uitvoeren. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geplaatst, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar bindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 keer langer duurt dan het installeren van enkel de kralen. De slechtere installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door sneller klaar te zijn. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  de kralen in de onderkant van de spouw, waardoor er geen goede isolerende werking was op bovenin de muur.
 5. Voor het ontstaan van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor ieder soort gebouw. Als een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral noodzakelijk om te voorkomen dat er water in de woning komt. Maar als deze wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  typen muurisolatie, leidt dit al snel tot vochtproblemen.
 6. Een ander soort muur die niet geschikt is, is wanneer we horen dat er in gebouwen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie aangebracht wordt. Bij dit soort muren kan nooit dit soort muurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of (erger nog) onbetrouwbare muurisolatie installateur zich toch heeft geïnstalleerd om betaald te krijgen voor het project.
 7. De laatste reden is omdat iemand zojuist een woning heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet de  muurisolatie opnieuw geplaatst worden, ondanks de energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. De afmetingen om te isoleren;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste gebouwen die tussen 1924 en 1982 met bakstenen zijn gebouwd hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen de twee lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie was opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis wilt  laten isoleren.

De exacte kosten zijn afhankelijk van het gekozen soort materiaal en  o.a. de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De totale kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert van circa €750,- tot €975,-. De extra vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddeld huishouden doorgaans 400 euro per jaar.