Spouwmuurisolatie Prijsopgaven in Oostvaardersdiep

Spouwmuurisolatie Prijsanalyse in Oostvaardersdiep

Krijg direct gratis, vlot en zonder verplichtingen tot 5 offertes in uw e-mail

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie plaatsen in Oostvaardersdiep

Wanneer een huis  spouwmuren heeft is het laten plaatsen van spouwmuurisolatie een van de meest efficiënte manieren zijn om de energie-efficiëntie van uw huis te verbeteren en uw kosten voor energieverbruik te verlagen. Spouwmuurisolatie is simpel gezegd een effectieve vorm van het isoleren van muren.

Het meerendeel van huizen die in de laatste 100 jaren zijn neergezet, werden geconstrueerd met twee losstaande muren, met als gevolg dat er een kleine ruimte – een holte – tussen zit.

Deze ‘spouw’ is er om te voorkomen dat vocht zoals regenwater via de buitenmuur naar de binnenkant van het pand kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes laten helaas wel warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Dat betekent niet alleen dat uw huis niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan het stoken besteedt.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  soms verschillende subsidies voor spouwmuurisolatie aan te vragen om daarmee de volledige investering van een installatie van spouwmuurisolatie te voldoen. Daar zijn wel regels voor. Het betreffende onroerend goed moet bijvoorbeeld in privébezit zijn en/of worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek dat uitgevoerd zal worden.

Deze spouwmuurisolatie subsidies maken deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die origineel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten blijven stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een ideale oplossing om uw energiekosten te verlagen.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis. 

Is elk gebouw in Oostvaardersdiep geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

In principe wel, de meeste gebouwen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie was gevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Vanaf 1982 veranderden de standaard voorschriften voor bouwen en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
In de periode vóór 1924 werden panden doorgaans nog zonder een ’spouw’ gebouwd, waardoor muur-isolatie onmogelijk is.

Bij een aantal panden die na 1982 zijn gebouwd was geen holte-isolatie aangebracht en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuur isolatie installateurs gebruiken een vorm van holte-isolatie, bestaande uit een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot maarliefst 35% kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie kan verkeerd worden uitgevoerd

Indien professioneel geïnstalleerd, is spouwmuurisolatie een fantastische manier om uw energierekening te reduceren. Dit type isolatie van muren reduceert ​​de beweging van warmtegolven over de muur en daarom blijft ieder huis langer verwarmd als u de verwarming aan- en weer uitzet. Met als gevolg dat u (veel) minder energie hoeft te verbruiken om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Precies daarom is de overheid van oudsher enthousiast om spouwmuurisolatie te bevorderen. Na zolderisolatie is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde bouwvoorschriften dat bij  de nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Direct toen deze regelgeving , werd duidelijk dat er een groot aantal panden en huizen was die ook baat konden hebben bij dit type muurisolatie; maar helaas, de enige manier om toentertijd de isolatie in de spouw te installeren nadat het huis was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de materialen destijds goedkoop waren en het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel om te isoleren echt bevorderd. Honderden kleine en grote installatiebedrijven doken op, wetende dat ze de muurisolatie eenvoudig bij mensen thuis konden aanbrengen en daarbij goed betaald konden worden.

 1. Maar… Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit isolerende product waren tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor formaldehyde in huis  vrij kan komen. Daarnaast blijkt dit soort muurisolatie bij het afbreken in de muur te vallen, waardoor hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden ingezet (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buitenaf naar binnen door de muur kon komen, waardoor er vocht in de woning zou  ontstaan. Daarom waren de vroege holtes dun. Isolatie kon  daardoor ’bruggen’ creëeren tussen de twee muren van baksteen, waardoor water van de ene naar de andere muur kon oversteken en daardoor vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De isolatie werd op de verkeerde wijze aangebracht. Zodra de installateur de spouwmuurisolatie in de ruimte tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Wanneer de afstanden tussen de geboorde gaten te groot waren, zou de isolatie niet voldoen, wat leidt tot koude plekken in de muur.
 4. Een ander probleem was het ’doorsnijden’ van de hoeken. Omdat de isolatie installateurs per vierkante meter muur betaald werden, hadden ze er belang bij de klussen zo snel mogelijk uitvoeren. Wanneer kralen ter isolatie in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die de kralen aan elkaar verbindt. Het probleem is dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 maal langer duurt dan het eenvoudigweg installeren van de kralen alleen. Sommige installateurs bleken die moeite niet te nemen, omdat ze de winst wilden maximaliseren door meerdere projecten op dezelfde dag uit te voeren. Dit leidde vaak tot ‘bezinken’ van  de kralen naar de bodem van de spouw, waardoor er isolerende werking verloren ging in in bovenste delen van de muur.
 5. Tot aan de ontwikkeling van nieuwe technieken bleek spouwmuurisolatie niet zomaar geschikt voor ieder soort gebouw. Wanneer een muur als voorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er water in de woning komt. Maar als dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  spouwmuurisolatie, kan dit al snel leiden tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die niet geschikt is, is wanneer we horen dat er in gebouwen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij dit soort muren kan nooit spouwmuurisolatie worden aangebracht. Het kan helaas zo zijn dat een minder professionele of (erger nog) onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor de klus.
 7. Als laatste reden is omdat iemand zojuist een pand heeft aangeschaft dat eerder van spouwmuurisolatie was voorzien. In uitzonderlijke gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe (huis)eigenaar en moet deze  spouwmuurisolatie verwijderd worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Prijsopgaven

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Type woning;
 2. Aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Uitzondering op deze kosten voor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

In principe wel, de meeste gebouwen gebouwd tussen de jaren 1924 en 1982 hebben waarschijnlijk een ’spouw’ tussen de twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die nog niet met muurisolatie was gevuld toen het pand werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u de muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

De exacte kosten zijn afhankelijk van het type materiaal en  bijvoorbeeld de boordiameter wat spouwmuurisolatie per m2 kost.

De volledige kosten van spouwisolatie worden bepaald door een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief van spouwmuurisolatie varieert van €750,- tot €975,-. De extra vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Door niet-geïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een huizenbezitter doorgaans €400 op jaarbasis.