Spouwmuurisolatie Offertes Rozewerf

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Offertes in Rozewerf

Krijg direct kosteloos, vlot en zonder verplichtingen tot 5 offertes per email

Waarom Spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie installeren in Rozewerf

Als een huis of ander pand  spouwmuren heeft blijkt het aanbrengen van spouwmuurisolatie een van de meest efficiënte isolatiewijzen zijn om de energie-efficiëntie van uw huis of ander pand te verbeteren en daarmee de kosten voor energieverbruik te reduceren. Dit is simpel gezegd een efficiënte vorm van het isoleren van muren.

Het leeuwendeel van huizen en andere gebouwen die in de afgelopen eeuw zijn gebouwd, zijn gebouwd met twee lagen muur, waardoor er een kleine ruimte – een holte – tussen de losse muren bestaat.

Deze ‘spouw’ is er om te voorkomen dat vocht zoals regenwater door de buitenmuur naar binnen kan dringen.

Deze niet-gevulde holtes laten jammer genoeg wel kostbare warmte ontsnappen en kunnen  verantwoordelijk zijn voor tot een derde van alle warmte die uit een huis of ander soort gebouw verloren gaat.

Niet enkel met het gevolg dat uw pand niet zo gezellig is als het zou kunnen zijn, maar het betekent ook dat u waarschijnlijk veel aan de verwarming moet besteden.

spouwmuurisolatie offerte

Als u een in aanmerking komend voordeel ontvangt, zijn er  veelal gratis subsidies voor spouwmuurisolatie beschikbaar om de volledige investering van een professionele installatie van spouwmuurisolatie te voldoen. Het betreffende onroerend goed moet bijvoorbeeld in priveeigendom zijn en worden verhuurd en bewoond zijn op het moment van  het onderzoek.

De subsidie ​​maakt deel uit van een regeling die ook wel bekend is als de Energiebedrijven Verplichting (ECO) die initieel onderdeel uitmaakte van de Green Deal Energie-efficiëntie van de overheid.

Met name de energiekosten hard stijgen is het plaatsen van spouwmuurisolatie een van de beste manieren om uw kosten voor energieverbruik te verlagen.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal 400 euro per jaar. 

Is elk pand in Rozewerf geschikt voor spouwmuurisolatie?

Spouwmuurisolatie Prijzen, Advies en Offertes

De meeste panden die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben meestal een ’spouw’ tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Sinds 1982 veranderden de bouwvoorschriften en werd isolatie in de holte op het moment van bouwen verplicht.
Vóór 1924 werden alle panden normaal gesproken zonder een ’spouw’ gebouwd, waardoor deze vorm van muur-isolatie niet mogelijk is.

Bij een aantal gebouwen die na 1982 zijn gebouwd werd geen holte-isolatie aanwezig en in de meeste gevallen kunt u geholpen worden met een spouwmuur isolatie subsidie, mits deze voor 2005 is gebouwd.

De meeste spouwmuurisolatie installateurs gebruiken holte-isolatie, gemaakt van doorgaans een versnipperde minerale wol (glasvezel) of bijvoorbeeld polystyreenkorrels, die de ontsnappende warmte uit muren tot maarliefst eenderde kunnen doen afnemen.

Spouwmuurisolatie moet professioneel uitgevoerd worden

Mits op de correcte wijze aangebracht, is deze muurisolatie een perfecte investering om de kosten voor energieverbruik te verlagen. Dit type muurisolatie reduceert ​​de beweging van warmtegolven door de buitenmuur en daarom blijft uw huis of andere soort gebouw langer warm als u de centrale verwarming aanzet. Wat betekent dat u (veel) minder energie verbruikt om uw huis op een comfortabele temperatuur te houden.

Om deze reden is de overheid natuurlijk enthousiast om spouwmuurisolatie te bevorderen. Naast zolderisolatietechnieken is spouwmuurisolatie de meest rendabele oplossing om energiekosten te besparen.

Waarom zou u spouwmuurisolatie verwijderen?

In de jaren tachtig bepaalde bouwvoorschriften dat bij  nieuwbouw isolatie moest worden aangebracht. Zodra deze regelgeving actief werd, werd al snel duidelijk dat er een groot aantal panden waren die ook profijt konden hebben bij dit type muurisolatie; echter de enige manier om destijds isolatie in de spouw te installeren nadat het pand al was gebouwd, was door het te injecteren.

Omdat de isolatiematerialen goedkoop waren alsmede dat het installatieproces relatief eenvoudig was, heeft de regering de maatregel echt gepusht. Honderden kleine en grote installatiebedrijven kwamen op, in de wetenschap dat ze de spouwmuurisolatie eenvoudig bij mensen in huis konden installeren en daarbij goed betaald konden worden voor het werk.

 1. Het gebruikte isolatiemateriaal was  ongeschikt, zoals bijvoorbeeld Ureum-formaldehyde. Problemen met dit soort isolatieproduct bleken tweeledig: op de eerste plaats breekt het af, waardoor het kankerverwekkende(!) formaldehyde in huis  vrij kan komen. Op de tweede plaats blijkt dit soort spouwmuurisolatie bij het afbreken in de muur naar beneden te vallen, met als gevolg dat hogere muren niet meer profiteren van de isolatie.
 2. Toen spouwmuren voor het eerst werden gebruikt (in de jaren dertig van de vorige eeuw), was het primaire doel van de spouw om te voorkomen dat vocht van buiten naar binnen door de muur stroomde, met als gevolg dat er vocht in de woning zou  kunnen ontstaan. Daarom waren de vroege holtes nauw. Isolatie kon  daardoor ’bruggen’ veroorzaken tussen de twee baksteen muren, waardoor water nog steeds kon oversteken en vocht in het huis kon ontstaan.
 3. De muurisolatie werd verkeerd geïnstalleerd. Als de spouwmuurinstallateur de muurisolatie in de spleet tussen de twee baksteenhuiden aanbrengt, dient de muur op verschillende plaatsen geboord te worden om een ​​gelijkmatige verdeling van de isolatie mogelijk te maken. Als de afstanden tussen de geboorde gaten niet correct waren, zou de muurisolatie niet voldoen, met ‘koude plekken’ tot gevolg.
 4. Een ander groot probleem was het afsnijden van hoeken. Omdat installateurs per vierkante meter muur betaald werden, hadden ze er belang bij de klussen in zo kort mogelijke tijd afronden. Wanneer kralen in de spouwmuur worden geïnjecteerd, worden ze geïnjecteerd met een uPVC-lijm die alle kralen aan elkaar verbindt. De uitdaging is hierbij dat dit goed doen – de lijm met de kralen injecteren – circa 3 keer meer tijd kost dan het installeren van enkel de kralen. De slechtere installateurs zouden niet de moeite nemen, omdat ze meer wilden verdienen door sneller klaar te zijn. Met als gevolg het ‘bezinken’ van  kralen in de bodem van de spouw, waardoor er geen echte isolerende werking was op bovenin de muur.
 5. Voor het ontstaan van nieuwe technologie was spouwmuurisolatie niet geschikt voor elk pand. Als een muur bijvoorbeeld gevoelig is voor slagregen, is de spouw vooral nodig om te voorkomen dat er water in de woning komt. Wanneer dit soort wanden achteraf worden voorzien van ouderwetse  soorten muurisolatie, leidt dit al snel tot problemen met vocht.
 6. Een ander soort muur die niet geschikt is, is wanneer we horen dat er in huizen met houtskeletbouw-eigenschappen spouwmuurisolatie is aangebracht. Bij deze eigenschappen kan nooit spouwmuurisolatie worden geïnstalleerd. Het kan echter zijn dat een ongetrainde of (erger nog) onbetrouwbare installateur zich toch isolatiemateriaal heeft aangebracht om betaald te krijgen voor het project.
 7. Nog een reden is wanneer iemand zojuist een gebouw heeft gekocht dat eerder van muurisolatie was voorzien. In enkele gevallen veroorzaakt de oude isolatie allergieën bij de nieuwe huiseigenaar en moet de  muurisolatie verwijderd worden, ondanks de bestaande energiebesparing door de oude aangebrachte spouwmuurisolatie.

Vergelijk Meerdere Spouwmuurisolatie Leveranciers

Benieuwd naar de prijzen? Vul de gegevens in en ontvang meerdere offertes. U kunt dan per aanbieder de kosten zien van het isoleren door middel van spouwmuurisolatie.

In sommige gevallen is spouwmuurisolatie gewoon niet het antwoord – het goede nieuws is dat het kan worden verholpen, het slechte nieuws is dat er kosten aan verbonden zijn.

Spouwmuurisolatie kosten spelen hier natuurlijk een grote rol. Op basis van die investering kunt u bepalen in hoeveel tijd u het bedrag heeft terugverdiend. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren zoals:

 1. Het type woning;
 2. Het aantal vierkante meters;
 3. Spouwmuur vervuiling;
 4. Materiaalkeuze;

Buiten beschouwing gelatenvoor Spouwmuurisolatie zijn specifieke kosten zoals voor het gebruik van een hoogwerker of rolsteiger voor de uitvoering van de werkzaamheden.

Op basis van type woning en een gemiddeld aantal vierkante meters kunnen we een goede richtlijn geven wat betreft de spouwmuurisolatie kosten.

Veelgestelde Spouwmuurisolatie Vragen

De meeste panden die tussen 1924 en 1982 zijn gebouwd hebben meestal een ’spouw’ tussen twee losstaande lagen baksteen. Of tussen baksteen en blok die niet met spouwmuurisolatie werd opgevuld toen het pand destijds werd gebouwd. Spouwmuurisolatie is ideaal als u muren van uw huis of ander soort gebouw wilt  isoleren.

Het is afhankelijk van het gekozen type materiaal en  o.a. de boordiameter wat de kosten van spouwmuurisolatie per m2 zijn.

De totale kosten van spouwisolatie zijn gebaseerd op een starttarief en een prijs per vierkante meter.

Het starttarief voor het plaatsen van spouwmuurisolatie varieert van circa €750,- tot €975,-. De extra vierkante meter prijs van spouwisolatie varieert tussen €13,75 en €20.

Geef in de offerteaanvraag informatie over uw gebouw onze isolatie specialisten zullen u dan vertellen wat mogelijk is.

Via ongeïsoleerde spouwmuren kan tot 35% van de warmte in een woning ontsnappen. Spouwisolatie bespaart een gemiddelde huizenbezitter doorgaans minimaal 400 euro per jaar.